3 Homes Grossos Cabecera

Neix 3HGnews per a tots els amants del teatre

Des de la fundació de la companyia TRES HOMES GROSSOS allà pel 2016, hem estat treballant per a oferir espectacles propis de qualitat i acostant el teatre al públic en general.
Prova d'això és el nombre d'obres que tenim a cartellera i la creació, producció i muntatge de les Mostres de Microteatre de Sabadell.
Creiem que és l'hora d'encapçalar aquesta nova proposta informativa on recollirem aquelles notícies que han de veure amb el teatre i que poden ser d'interès per als nostres espectadors, que a partir d'ara també seran lectors.
Aquest apartat no pretén ser una guia d'espectacles, ni tampoc una eina de crítica de les obres teatrals; només volem informar-vos de tot allò que pugui ser interessant i relacionat amb el teatre centrat en la nostra ciutat, però sense deixar de costat aquells treballs que poguessin ser rellevants i que es realitzin en altres parts del territori.
Esperem que aquesta nova aventura sigui del vostre interès.

Tres Homes Grossos.

Aquí trobaràs les últimes noticíes

Tres Homes Grossos. Adria Garriga

Adrià Garriga, in memoriam

Els membres de la Companyia de teatre Tres Homes Grossos, ens unim a les mostres de sentit condol pel traspàs d’Adrià Garriga, un home lluitador i entregat que trobarem a faltar.

Ell ens va obrir les portes de la Muntada per fer-hi teatre, amb totes les facilitats imaginables, i ho va farcir de sàvies explicacions sobre l’elaboració dels vins que produïa i la història de les 5 Quarteres.

Una abraçada a tota la família.

Que la terra li sigui lleu

Tres Homes Grossos. Swimsmoke

Primer premi del Certamen de microteatre de Calaf 2023 a l'obra "Ho sé tot"

"Ho sé tot", obra de teatre breu de la Companyia Tres Homes Grossos, ha obtingut el primer premi del Certamen de microteatre de Calaf, 2023. Aquesta peça, escrita per l'autor sabadellenc Francesc Cutchet, va ser premiada en la seva versió escrita, juntament amb altres quatre obres, el mes de desembre, guardó que porta associada la representació de dites peces teatrals en una gala que, en aquest cas, es va celebrar el passat divendres dia 1 de juliol. Aquesta és la tercera edició d'aquest certamen i el dramaturg Francesc Cutchet ha aconseguit guanyar-lo en dues ocasions, la primera, amb la celebrada obra "Lider" i aquesta tercera.
"Ho sé tot", ha estat dirigida per Lídia Coll, i el jurat en va reconéixer l'excel.lent posada en escena i el treball realitzat amb els protagonistes, uns personatges que van transmetent una tensió creixent entre els espectadors i que han estat interpretats per M. Antònia Vidal i Xajo Gorina, parella artística de sólida trajectoria i que van dur la història que relata la peça fins als extrems de la interpretació, cosa que el públic va reconèixer i agrair i que el jurat va premiar.
El suport tècnic d'Albert Pau va ser determinant en la posada en escena, amb efectes sonors que potenciaven el dramatisme de l'obra. Així mateix, el suport gràfic realitzat per Toni Díaz (2ad), provocaba la necessaria inquietud sobre els espectadors que assitien a la representació de "Ho sé tot".
Aquesta obra està previst que sigui estrenada a Sabadell el proper mes de setembre.

Tres Homes Grossos. Swimsmoke

Actuació per l'institut Pau Vila

Per segon any consecutiu, l’Institut Pau Vila ha confiat amb la companyia Tres Homes Grossos per programar les seves activitats de Sant Jordi. El departament de català d’aquest institut de la Ciutat, va seleccionar “Swimsmoke” interpretada per Anna M. Vidal i M. Antònia Vidal, i “Control de qualitat” un diàleg de dos personatges interpretat en format monòleg per Gabi Ruiz.

En total van ser uns 150 alumnes els que van poder assistir a aquesta representació que es va dur a terme gràcies a la gentilesa del teatre El Ciervo del barri de Gràcia de Sabadell.

Molt agraïts tant per la confiança de l’equip de llengua catalana de l’Institut Pau Vila, pel suport tècnic dels membres del teatre d’El Ciervo i per l’atenció que van posar els alumnes de 3r d’ESO d’aquell institut.

Tres Homes Grossos. Sota el cavall, un rei

Estrena de “Sota el cavall, un rei”

El passat dissabte 25 de febrer, a l’espai cultural Àgora del Centre Cívic de Sol i Padrís, de Sabadell, va tenir lloc en sessió única, l’estrena de “Sota el cavall, un rei”, espectacle que constava de dues obres que sumaven setanta minuts de representació.
Com s’havia anunciat, una de les obres simulava la fictícia trobada entre Manuel de Pedrolo i un policia municipal, encontre on vam assistir al que podia haver estat el moment del naixement del títol de l’obra més coneguda de Pedrolo, només el títol, no l’argument que desenvolupa el Mecanoscrit del segon origen.
Va ser interpretada per Xeui Jiménez en el paper de Manuel de Pedrolo i Marcel Castillejo en el paper de Policia municipal.

La segona peça ens narrava la casual trobada a una parada d’autobús, entre Manuel de Pedrolo i el poeta Joan Brossa, disposats a anar a la guerra, on finalment s’hi van apropar en el taxi conduit per Fernando Arrabal.
Interpretada per Xeui Jiménez en el paper de Manuel de Pedrolo, Gabi Ruiz en el paper de Joan Brossa i Jordi Cantó en el paper de Fernando Arrabal. Cal destacar l'atractiu disseny del cartell, un cartell que convidava a bussejar en el món surreal i absurd dels tres creadors, executat per Toni Díaz i també cal destacar el suport tècnic de Lluís Saus, a càrrec de tots els sons i llums de l'espectacle.

El públic assistent va destacar la interpretació, el text i les continues sorpreses narratives, en algunes de les quals van haver de col·laborar diferents espectadors, moments hilarants i de complicitat que van causar sensació entre els congregats.
Està previst que aquesta obra torni a representar-se a l’espai cultural l’Alcavot de Castellar del Vallès el dia 25 de març.

TEATRÀLIA, una marató de microteatre a l'Alcavot

L’objectiu de L’Alcavot no és només mantenir una programació d’activitats, sinó també estimular la creativitat, generar cultura i facilitar als artistes la possibilitat de mostrar la seva obra i talent.
En aquesta línia la primavera passada L’Alcavot Espai Cultural va endegar el projecte Vols fer teatre?, obert a totes les persones interessades, sense importar l'edat ni l'experiència.
D’aquell projecte van sorgir 6 propostes de treball que s'han materialitzat en 6 obres de teatre originals de Francesc Cutchet que, agrupades sota el nom Teatràlia,, s'han estrenat els dies 11 i 12 de febrer en dos blocs a l'espai cultural l'Alcavot de Castellar del Vallès.
El públic ha omplert tant la sessió del dissabte com la de diumenge, un public agraït que ha gaudit de les propostes que han vist sobre l'escenari.
El programa ha estat el següent:

TEATRÀLIA I (dissabte dia 11)
- Base 57, interpretada per Teresa Tendero i Ivonis, dirigida per Josep Maria Roviralta
- Temps desitjat, interpretada per Maite Zamora i Gabi Ruiz, dirigida per Gabi Ruiz
- Malasortisme, interpretada per Susana Morales, Yolanda Porras i Belén Rodríguez de Medina, dirigida per Gabi Ruiz. (escrita conjuntament amb Emma Dotras)

TEATRÀLIA II (diumenge dia 12)
- Mots encreuats, interpretada per Anna Giménez i Albert Llort, dirigida per Gabi Ruiz
- Seguretat Vial, interpretada per Jordi Zamora, Mariona Roca i Carolina González, dirigida per Gabi Ruiz
- Convictes convíctimes, interpretada per Ariadna Puertas i Carla Aragonés, dirigida per Gabi Ruiz.

Tres Homes Grossos. Teatralia

Assajos, Assajos i més assajos

La companyia Tres Homes Grossos i tots els col·laboradors que fan que el nostre teatre es converteixi en una realitat que ens agrada compartir amb el públic, hem començat l’any amb un cúmul de propostes que tenim moltes ganes que pugin a l’escenari.

Continuen els assajos de “Negra sobre punt blanc”, text premiat per la Fundació Miquel Martí i Pol (2022), que està dirigint en Gabi Ruiz i que serà interpretada per Jordi Cantó, Josep Fontan, Sergi Gil, Silvia Leiva, Jordi Martínez i Lluís Saus, amb suport tècnic d’Albert Pau; i com sempre la imatge, el màrqueting i comunicació a càrrec de 2ad-Toni Díaz.

Assajos de l’obra “Sota el cavall, un rei” que es composa de dues lectures teatralitzades “... de quan l’autoritat va ser partícip del naixement del Mecanoscrit de segon origen”, interpretat per Xeui Jiménez i Marcel Castillejo, i per altra banda “... de quan Pedrolo i Brossa van anar a la guerra en el taxi d’Arrabal”, amb Gabi Ruíz, Xeui Jiménez i Jordi Cantó. Estrena el dia 25 de febrer a l’Espai Àgora.

Assajos de la peça de teatre breu “Ama-zone”, interpretada per Lídia Guarch, Cristina Roura i Jordi Cantó, un esbojarrament de confusions, malentesos, i explicacions poc convincents. Estrena prevista pel 21 d’abril.

Assajos de la peça de teatre de mitja durada “Ho sé tot” que havent quedat finalista al III Concurs de microtextos teatrals de Calaf, caldrà representar-la el mes de juliol. Dirigida per Lidia Coll, aquest thriller està interpretat per M. Antònia Vidal i Xajo Gorina.

... i més coses que s’estan coent...

Tres Homes Grossos. 4 obres
Tres Homes Grossos. Nadal 2022

El Nadal més solidari

Aquest desembre, la nostra companyia ha portat bocins d’alegria a les persones grans.

L’obra més representada de la companyia, “Swimsmoke” ha aterrat a dos centres on ha tingut una molt bona acollida. Interpretada per Anna M. Vidal i M. Antònia Vidal, i dirigides per Lluís Saus, hem compartit aquests dies de festa al Casal Cívic Sabadell-Centre i a Sabadell Gent Gran Centre de Serveis.

Tenim un deute amb les nostres persones majors i quina millor manera d’agrair-ho que dur-los moments alegres en aquestos dies entranyables.

Lliurament del premi del xv Concurs d’obres de teatre breu Andreu Solsona 2022

El passat dia 30 de novembre va tenir lloc al Teatre Zorrila de Badalona el lliurament del Premi del XV Concurs d’obres de teatre breu Andreu Solsona 2022, que aquest any ha recaigut en Francesc Cutchet.

A la convocatòria s’hi havia presentat 23 originals.

Durant el lliurament de premis també es va dur a terme la lectura dramatitzada de l’obra premiada “L’home parèntesi” a càrrec de l’elenc del propi Teatre Zorrilla.

Així mateix, amb el guardó també anava associada l’edició un llibre amb el text de l’obra, a càrrec de l’editoral badalonina Pont del Petroli.


Tres Homes Grossos. Andreu Solsona
Tres Homes Grossos. 5 Mostra TEATRE BREU

Cloenda de la 5a MOSTRA de TEATRE BREU de SABADELL

Celebrada durant els dies 25 i 26 de novembre, la 5a Mostra de Teatre breu de Sabadell ja és història, i sense falta modèstia podem dir que ha estat un esdeveniment que deixarà empremta, degut tant a la qualitat de les obres representades, com per l'afluència d'un públic fidel que ens va fer penjar el cartell "Entrades exhaurides".

No podem estar més contents de com va transcórrer tot i per tant aprofitem per donar les gràcies a les companyies participants, les persones que amb la seva implicació van fer que tot rutllés de la millor manera, als patrocinadors que amb els seus obsequis van fer diferent aquesta Mostra i sobretot a un públic entregat i fidel que ens motiva i esperona per continuar apostant per un teatre fresc i dinàmic que es va imposant en el panorama teatral del país.

Francesc Cutchet guanya el premi de textos teatrals de la Fundació Miquel Martí i Pol

Aquest diumenge va tenir lloc al teatre Eliseu de Roda de Ter, el lliurament dels premis literaris en motiu de les Jornades Miquel Martí i Pol 2022 dins dels actes organitzats en memòria del poeta quan fa 19 anys de la seva desaparició.

Així, convocat per la Fundació Miquel Martí i Pol, es va lliurar el 5è Premi de teatre Jaume Salés i Sanjaume, de caràcter bianual, al dramaturg sabadellenc Francesc Cutchet, historiador, escriptor i dramaturg, per la seva obra Negra sobre punt blanc, de la qual el jurat en va destacar el joc dramàtic àgil i intel·ligent, representable i que acomoda dues línies temporals de forma orgànica.

L’obra, situa el tronc central del seu argument en la visita que el 1940 va fer el cap de la Gestapo alemanya, Heinrich Himmler a Barcelona i alguns esdeveniments que van succeir al voltant d’aquesta visita, on s’hi barregen tant aspectes històrics com especulatius fruit de la imaginació de l’autor.

L’acte, va ser presentat pel periodista Xavier Graset.

Tres Homes Grossos. Negra sobre punt blanc

MortimArt al III Concurs de Microteatre de Santa Oliva

Dissabte 5 de novembre vam presentar MortimArt al III Concurs de Microteatre de Santa Oliva, al Baix Penedès. Aquest concurs va tenir lloc al Monestir de Santa Maria d'aquell municipi, un equipament sobri però molt ben condicionat que va acollir les quatre obres que els organitzadors havien triat de totes les que es van presentar al concurs.

Els guanyadors van ser la companyia Micromina teatre, d'Altafulla, amb la peça "Paraules que no són fàcils de dir", obra escrita i dirigida per l'actriu Mònica Pérez Blázquez, i interpretada per Joan Maria Vidal i Mireia Aráez, un guardó molt merescut perquè l'obra s'ho val.

MortimArt, interpretada per Anna Díaz i Manel Dalmases, va ser molt ben acollida tant pel jurat com pel públic, reconeixent el talent dels actors, que van fer passar una bona estona als assistents.

La votació del jurat va ser molt ajustada i la nostra obra es va quedar a només un punt del triomf, però vam marxar molt satisfets, tant per la feina feta, per la bona acollida, per la consolidació d'aquesta obra i per la química que s'estableix entre l'Anna i el Manel, amb unes excel·lents interpretacions que realcen el text, cada vegada que la posen en escena.

Tres Homes Grossos. MortimArt

MORTIMART i TUNGUSKA a Castellar del Vallès

Els dies 29 i 30 d'octubre, es van fer sengles representacions de les obres MORTIMART i TUNGUSKA a l'espai cultural l'Alcavot de Castellar del Vallès, un espai que, de la mà del polifacètic Gabi Ruiz, està cada vegada més consolidat com a pol cultural amb la seva seva extensa i variada oferta artística multidisciplinar.

MORTIMART, interpretada per Anna Díaz i Manel Dalmases, és una comèdia que es va tensionant a mesura que va passant l'estona, perquè la divergència d'opinions sobre l'art porta els seus protagonistes fins a extrems de no retorn... i si a tot això hi afegim les ones electromagnètiques interestel.lars, pot esdevenir que una comèdia acabi convertint-se en una tragèdia.

I si de fenòmens intergalàctics parlem, també hi són presents a TUNGUSKA, una peça de teatre breu interpretada per Eulàlia Figuerola i Jordi Torras, convençuts, més ell que no pas ella, que el refugi termonuclear que ell ha construït amb materials de quilòmetre zero, els pot salvar del cataclisme que suposa l'esperada caiguda d'un meteorit devastador.

Estem segurs que les dues obres, els dos dies, van agradar a un públic que en gran mesura ja havia estat espectador d'altres peces de la companyia Tres Homes Grossos que allà s'hi han representat.

Comencen els assajos de “Negra sobre punt blanc”

La peça teatral “Negra sobre punt blanc” que té com a nucli central la desaparició de la maleta de Heinrich Himmler, ja s’ha posat en marxa i ja hi ha un acurat calendari d’assajos.

El dia 23 d’octubre de 1940, el reichfurher de les SS, havia visitat el monestir de Montserrat a la recerca del Sant Greal, fet que va tenir lloc el mateix dia que Hitler i Franco s’entrevistaven a Hendaia. Aquella nit, Himmler es va hostatjar a l’hotel Ritz de Barcelona i algú li va birlar la maleta.

L’obra que hem començat a assajar té en aquest fet un dels seus baluards però hi ha altres històries més personals que s’hi barregen. La peça està dirigida per Gabi Ruíz i compta amb el següent elenc: Jordi Cantó, Josep Fontan, Sergi Gil, Sílvia Leiva, Jordi Martínez i Lluís Saus.

El disseny publicitari és a càrrec de Toni Díaz i de l’apartat tècnic n’és responsable l’Albert Pau.
Aquesta obra ha estat escrita per Francesc Cutchet.

Vinyes, turons i teatre a Alella

Divendres, 14 d’octubre, vam dur la nostra obra Swimsmoke al Maresme, concretament al Celler Alta Alella, situat a aquest municipi, de la ma de l’empresa Microsensacions teatrals.

Com sempre, la interpretació d’Anna M. Vidal i M. Antònia Vidal, va ser excel·lent i va entusiasmar un públic que maridava teatre i tast de vins d’aquell celler, un marc esplèndid envoltat de vinyes, turons i al fons un mar calmat que convidava a contemplar-lo.

Van ser tres passis a diferents grups de persones que van poder gaudir d’una estona desimbolta i plena d’humor que els van oferir les dues actrius, dirigides per Lluís Saus.

Dives a Calaf

Aquest dissabte 8 d’octubre, s’estrenarà a Calaf, dins del cicle “Microteatre a Calaf, 5 directores per a 5 obres” la peça “Dives”, escrita conjuntament per Emma Dotras i Francesc Cutchet, dirigida per Pia Clotet i interpretada per Marisa Sugrañes i Isaura Jiménez.

Aquesta obra es podrà veure a Sabadell el proper 26 de novembre en el marc de la 5a Mostra de Teatre Breu de Sabadell.

Swimsmoke

El dia 12 d’octubre, dins del marc de la Diada del Soci del Club Natació Sabadell, es van fer dues representacions de l’obra Swimsmoke, protagonitzada per Anna M. Vidal i M. Antònia Vidal.
Les dues sessions van tenir una molt bona acollida per part dels socis que en aquell moment visitaven les instal·lacions i també aquells socis que, coneixent la nostra companyia, ens havien informat que assistirien a alguna de les representacions.
Aquesta Diada va ser molt concorreguda perquè coincideix amb els dies previs a l’elecció a la presidència del Club, el més nombrós de Catalunya pel que fa a socis després del F.C. Barcelona.
L’obra Swimsmoke va fer gaudir molt els assistents, als quals vam arrencar un seguit de somriures que van fer aquella jornada més agradable.
Donem les gràcies al Club per haver programat la nostra obra i apostar per la comunió entre esport i teatre, en definitiva per la cultura.

Tres Homes Grossos.Swimsmoke
Tres Homes Grossos.St. Nicholas 2022

St. Nicholas

LA MEVA AGENDA TEATRAL - Elvira Franch
"St. Nicholas" de Conor McPherson. A l'auditori del Casal Pere Quart de Sabadell.
Una producció del grup sabadellenc "Tres homes grossos". Interpretat amb gran destresa per Lluís Saus, dirigit per Alfonso Fernández.
El nom del grup se'l van posar perquè els seus fundadors són persones de grans dimensions físiques, però el que estan demostrant darrerament és que són «grossos/grans» en tot el sentit artístic.
Organitzadors des de fa temps de les jornades de Micro Teatre i de diverses representacions als diferents espais de Sabadell; presenten ara, aquest colpidor monòleg.
L'actor escenifica a un home que l'envaeix el remordiment; un home que es vol mostrar dur, però que en el fons es refugia en l'alcohol per no manifestar la seva feblesa. Vol defugir els seus actes anteriors, vol canviar la vida que ha portat fins ara. Només la seva filla li desperta la tendresa que tan amagada té.
És la confessió d'un crític teatral que cansat de la seva vida buida i banal, busca la companyia d'una bella actriu, però es toparà amb una banda de vampirs.
Un monòleg emocionant i impressionant que colpeja profundament. I que fa pensar si els desitjos o els somnis poden ser tan forts que semblin autèntics. Potser tot el que explica el personatge és real o tal vegada és fruit de la seva imaginació per aconseguir redimir-se.
Una obra que, tot i la duresa del diàleg parla del desig, del poder, del teatre, però també de l'amor, del remordiment i del perdó.
L'actor, sol a l'escenari, es dirigeix als espectadors directament, mirant-los als ulls, assegut en una cadira al mig d'un cercle blanc marcat a terra.
L'il·luminen un parell de focus. Narra la història amb múltiples canvis d'expressió, ple de matisos; pausadament, sense córrer, però sí amb aplom i passió.
Un paper que es pot dir que li va com anell al dit a Saus (@llusau ), i que l'actor s'ha deixat envair pel personatge i pel bell guió.
Una boníssima interpretació que va acompanyada d'uns petits acompanyaments musicals ideats per Albert Pau, que encaixen perfectament amb el context de la proposta teatral.
Un gran treball de direcció, d'interpretació i de tot l'equip de l'elenc teatral sabadellenc.

Premi de Teatre Breu Andreu Solsona

Francesc Cutchet, membre de Tres Homes Grossos, s’endú el Premi de Teatre Breu Andreu Solsona 2022, amb la peça “L’home parèntesi” atorgat aquest mes de setembre.
En una gala on s’atorgarà el premi, en una data encara per determinar, l’elenc de la companyia Amics del Teatre Zorrilla, en faran una lectura dramatitzada al Teatre Margarida Xirgu de Badalona.

Així mateix, l’editorial Pont del petroli, editarà un llibre amb l’obra guanyadora.

Cartes de les heroïnes. L'Alcavot

Dissabte i diumenge tens l'oportunitat de veure un espectacle molt interessant: Cartes de les heroïnes.
És un espectacle a càrrec de Susagna Navó i Carles Alcoy i està basat en les Heroides d’Ovidi i ofereix la mirada femenina dels grans herois mitològics.
Se sap molt poc de les dones que els acompanyen, que els esperen, que els desitgen, que els enyoren… i que els pateixen. Ovidi les acosta regalant les seves cartes per fer més propera una nova mitologia necessària on elles fan alguna cosa més que esperar, teixir o plorar.
En aquesta obra es reflecteix, com si es tractés d'un mirall temporal, l'experiència actual d'altres dones.
És un muntatge sensible, estètic i profund que no et deixarà indiferent.

Bar Sòvia

Com no podia ser d'una altra manera, Bar Sòvia s'ha convertit en una de les obres més prolífiques de la companyia.

Durant els últims mesos s'ha representat en diferents espais. Cal destacar entre ells, la funció en el Mercat de Sant Joan de la nostra ciutat amb motiu del tancament del curs per a persones grans.

Entre "les excursions" a destacar, la representació de l'obra a Juncosa de les Garrigues (Lleida) amb motiu de la celebració de la setmana cultural de la localitat.

Tres Homes Grossos. Cartell Fitag 2022

La companyia al Fitag 2022

 • Els Grossos, hem estat convidats a la 22 ena edició del Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG 2022) que se celebra entre els dies 23 al 27 d’aquest mes d’agost.
  La companyia hi serà representada amb l’obra de teatre breu Swimsmoke, interpretada per Anna Vidal i M. Antònia Vidal, dirigides per Lluís Saus, text de Francesc Cutchet i amb el suport tècnic d’Albert Pau.

  Aquest Festival té llarga tradició i prestigi i s’hi podran veure una quarantena d’espectacles de companyies catalanes, de l’estat espanyol i d’altres vingudes de Colòmbia, Argentina, Perú, Mèxic, Portugal, Suïssa i Ucraïna.

  Les representacions de la companyia Tres Homes Grossos, estan previstes pels dies 26 i 27, a la sala del Foment de Girona.

  L’impuls d’aquest Festival ve donat per la dedicació i l'esforç de l’actor i activista cultural Martí Pereferrer, director del Fitag durant divuit edicions.

  Segons Pereferrer, el Fitag no és només l’exhibició de peces teatrals de casa nostra i de tot el món, sinó que, a més a més, volen anar més enllà i per aquesta raó, proposen una experiència vital teatral de cinc dies intensos, en una ciutat ideal i amable com és Girona, on tots els equipaments culturals teatrals obren les portes per donar vida a la gran i disposada àgora d’amants del teatre, els que el fan i els que el miren, i esdevé així un punt de trobada ple de vivències inoblidables per a tothom que s’acosta al FITAG-Girona (www.fitag.cat)

Líder dels Tres Homes Grossos, s’endú el primer premi del Concurs de Microtextos Teatrals de Calaf

Líder, el muntatge guanyador és un drama “negre”, dirigit per Lluís Saus i competia amb tres textos més, La Próxima Estación, La mare de l’Elena i Forats Negres. Tres Homes Grossos és una de les companyies sabadellenques més prolífiques -i exitoses- de la ciutat. El seu projecte més recent, Swimsmoke – amb les germanes Anna i M Antònia Vidal com a protagonistes- , es va presentar a finals de maig a l’Espai Àgora; però com és marca de la casa en ells, no paren i ja tenen nous textos entre mans. En aquest cas, una proposta que els ha valgut ser els guanyadors del primer Concurs del Casino de Calaf. Un concurs al qual es van presentar quaranta textos, dels quals quatre van ser finalistes.

En una bonica cerimònia que es va dur a terme al castell de Calaf, les quatre obres candidates es representaven en espais emblemàtics com la torre del castell, i el jurat, després de rotar pels quatre espais per veure-les totes – un format semblant al Pentateatre que es va posar de moda fa alguns anys – va emetre el seu veredicte, favorable als sabadellencs.

Francesc Cutchet, l’autor del text premiat per part del Jurat – un altre premi, en aquest cas concedit pel públic, va anar a parar a la companyia local- explica que es tracta d’un microtext de dos personatges, interpretats per Jordi Martínez i Gabi Ruiz, que narra la conversa entre un home de gran èxit, guardonat per la seva trajectòria – interpretat per Ruiz- i un misteriós ens – Martínez- amb qui té una discussió filosòfica i existencial, que desemboca en un final sorprenent. Menció especial també pel treball del publicista de la companyia, Toni Díaz, autor del cartell de l’obra, i el tècnic de so i llums Albert Pau – “en aquesta obra les entrades i sortides tenen molta importància”, ens assenyala Cutchet.

Tres Homes Grossos.St. Nicholas 2022
Tres Homes Grossos Cartell Layret

Cartell dissenyat per Toni-2ad

Layret 100 anys

Amb motiu del 100 aniversari de l'assassinat de Francesc Layret, Òmnium Cultural ens encarrega la realització de l'obra teatral "Layret 100 anys".

Per a aquesta obra comptem amb la inestimable col·laboració de Lídia Guarch, Lídia Coll, Jordi Martínez, Xajo Gorina, Jordi Cantó, Pol Moix, Marc Solé, Pep Vidal; sota la direcció de Lluís Saus.
El disseny del cartell a càrrec de Toni Díaz, membre de la companyia.

Francesc Layret i Foix.
Advocat i polític.
Barcelona, 1880 — Barcelona, 1920
El 1919 fou elegit diputat per Sabadell i denuncià a les corts amb energia la política social, l'administració de l'estat i la funció de l'exèrcit.
En els moments de repressió màxima sobre la CNT (1920), sota el govern de Martínez Anido, fou assassinat a la porta de casa seva, per pistolers a sou de la patronal catalana i amb la complicitat de l'autoritat governativa.

"Una posada en escena i unes diccions magnífiques. A la tieta li hagués agradat, n'estic convençuda"

Possiblement la frase que millor resumeix la qualitat del treball realitzat per la companyia en l'obra Preguntes i respostes sobre la vida i la mort d’en Francesc Layret.

Si a més, tenim en consideració que va ser dita per la neboda de l'autora, no podem tenir un millor reconeixement.

Una posada en escena austera però eficaç; un treball de documentació que fan de l'obra un relat real i sense fissures dels últims dies de l'advocat laboralista; un treball que fa que el públic entri en la trama als pocs minuts de començar la funció.

Francesc Layret ha deixat de ser el nom d'un carrer qualsevol, en una ciutat qualsevol.

Tres Homes Grossos Cartell Layret
 • COL·LABORACIÓ

Marketing social - Mecenatge

 • Vols participar-col·laborar de les campanyes dels 3 Homes Grossos?

  Si el teu negoci necessita més incidència en el mercat, si necessita més clients o, si el que t'interessa és no perdre als actuals, t'oferim la possibilitat de tenir visibilitat a través dels nostres canals de comunicació.

  Col·labora en la consecució de la III Mostra de microteatre de Sabadell.

  Fes marketing social, tots sortim guanyant.

 • ¿Vols col·laborar? + INFO
 • COL·LABOREN AMB LA COMPANYIA
Taller de mk - Mecenatge
2ad - Mecenatge

Vols col·laborar amb la mostra de Teatre i amb els Tres Homes Grossos?


TRES HOMES GROSSOS
• MICROTEATRE •

Si vols estar al dia de les notícies, estrenes i representacions, inscriu-te en el nostre butlletí.
No et costarà res

 

 

 

Tres homes grossos